MC kursus - grundteknik

FDM MC kursus

MC kurset grundteknik er for de motorcyklister, der vil have de basale færdigheder som bremseteknik, undvigeteknik og balance på plads. MC kurset grundteknik leder op til MC kursus niveau A og B.

På det køretekniske MC kursus grundteknik undervises kun i aktive sikkerhedsfærdigheder, og ikke i dynamiske kørefærdigheder som på MC kursus niveau A og B. Det er de anerkendte grundlæggende principper for sikker kørsel på motorcykel som kurset bygger på. Formålet med MC kurset grundteknik er, at udstyre kursisten med de vigtige egenskaber der skal til, når uforudsete situationer opstår i trafikken. Specielt det at bremse samt undvige øves så ingen glemmer det. MC kurset grundteknik giver kursisten et klart større overskud i de klassisk farlige situationer f.eks når motorcyklisten overses af medtrafikanterne. Kurset afvikles på både FDM Jyllandsringen og FDM Sjællandsringen.

Kursusdagen

MC kursus grundteknik er af 8 timers varighed og kursisterne bliver under morgenmaden introduceret til dagens program. Grundteknik foregår i teorilokalet samt på manøvrebanen. Under øvelserne er der ca. 5 elever pr. instruktør, så instruktøren har mulighed for at give uddybende og konstruktive tilbagemeldinger til hver enkelt kursist.

Den teoretiske del af undervisningen foregår i et dedikeret teorilokale, hvor teoriinstruktøren bl.a. ved hjælp af overhead, whiteboard, plancher, omdelt materiale og evt. video, underviser maksimalt 15 elever. I teorilektionerne præsenteres kursisterne for de køretekniske principper som senere danner grundlag for en del af de efterfølgende praktiske øvelser på manøvrebanen, og teorilektionerne er ligeledes kursisternes mulighed for at gå i dybden med enkeltområder.

Lær de grundlæggende teknikker

Blandt øvelserne, der gennemgås på MC kurset grundteknik kan blandt andet nævnes bremsning med bagbremse, bremsning med forbremse, bremsning med kombineret bremse, undvige, bremse og undvige, kontrastyring og meget mere. Efter hver enkelt lektion på manøvrebanener er der i teorilokalet mulighed for at gå i dybden med enkeltområder.

Kurset afsluttes med udstedelse af kursusbevis og bogen "Sikker kørsel på MC" udleveres til kursisten.

  

Kurser på FDM Jyllandsringen                                                                                                                        Klokken
Lørdag den 2. juni 2018  08.00 - 17.00

Kurser på FDM Sjællandsringen                                                                                                                        
Vi afholder ikke flere kurser i år, ring på 46136100 og bliv skrevet på ventelisten til 2019  

Ring på telefon 46 13 61 00 for at booke plads på FDM Sjællandsringen.

Ring på telefon 86 85 33 22 for at booke plads på FDM Jyllandsringen.

Hvis du ønsker, at købe et gavekort og glæde andre med et kursus , købes dette på en af knapperne nederst.

 

Pris

Medlem af FDM : 1.495,00 kr.

Ikke medlems pris: 1.745,00 kr.

Har du købt ny motorcykel og fået et MIF gavekort kan det bruges til MC kurset grundteknik.

Prisen inkluderer morgenmad, frokost samt eftermiddagskaffe med kage.
 

Køb gavekort til FDM Sjællandsringen

Køb Gavekort til FDM Jyllandsringen

Læs betingelser for FDM køreteknik 

Bestil opkald om kørekurser på Jyllandsringen

Bestil opkald om kørekurser på Sjællandsringen

Se alle FDMs kørekurser og motorsportsevents