FDM Jyllandsringen

FDM Jyllandsringen

Det er FDM Jyllandsringens formål at højne trafiksikkerheden og skabe bedre bilister og motorcyklister på alle tænkelige måder. Desuden er FDM Jyllandsringen også Danmarks største motorsportsanlæg.

FDM Jyllandsringen blev bygget i 1966 af entreprenør S.K. Jensen. Banen er bygget oven på en gammel grusgrav. Det første år af banens levetid var motorsport den eneste aktivitet. Men allerede året efter begyndte FDM at afvikle køretekniske kurser. FDM købte Jyllandsringen i 1974. I 1986 blev der udvidet med en manøvregård, da det blev en obligatorisk del af køreundervisningen for køreskole elever. Da der i 1990 kom krav om køreteknik til køreskoleelever blev bane 2 bygget til dette formål. Senere blev der udvidet med 2 nye manøvregårde i helholdsvis 1998 og 2004. I 2003 blev der udført en sammenlægning af bane 1 og bane 2 der betød, at FDM Jyllandsringen nu blev den længste danske racerbane med en længde på 2300 meter. Hele Jyllandsringens område dækker et areal på 63 hektar. 

Manøvregårde

En manøvregård som også kaldes lukket øvelsesplads er min. 5000 m2  Hertil kommer der en bygning til instruktøren. Området er asfalteret og på banen er der opstillet kegler, som køreskoleelever skal bruge til at øve med.

Bane 1

Bane 1 er 1475 meter lang, og 20 meter på det bredeste sted. Til banen er der 2 tilhørende glatbaner. Den lige glatbane er 130 meter lang og 10 meter bred. Det glatte sving er ca. 80 meter lang og 10 meter bred. Ved begge glatbaner er der en sikkerhedszone, som bruges til at fange "løbske" biler under en eventuel udskridning. Til de køretekniske kurser bruges der gummikegler og skumgummiklodser som forhindringer. Er det et udvidet kursus bruges der ligeledes et lysstyrings anlæg. Banen bruges til køretekniske kurser, special arrangementer samt motorløb.
Der afvikles motorløb i 5 weekender om året på FDM Jyllandsringen. Under motorløb er banen slået sammen med Bane 2 og får derved en samlet længde på 2300 meter. FDM Jyllandsringen er den eneste FIA godkendte bane i Danmark. Banen har også status som et Team Danmark træningscenter og i den forbindelse afvikles der 20 træningsdage årligt.

Bane 2

Bane 2 er 900 meter lang og 12 meter bred. Banen er udstyret med automatiske forhindringer (popup-kegler), som er med til at gøre det køretekniske kursus mere realistisk. På Bane 2 er der 2 glatbaner. 1 glat sving og en lang lige glatbane. Den lige glatbane er 100 meter lang og 10 meter bred.
De glatte sving er ca. 80 meter lange og 10 meter brede. Banen bruges hovedsageligt til undervisning af køreskole elever. Dog bruges den 5 weekender om året til motorløb og 20 dage årligt til træning.


 Se datoer for motorløb og træning

Aktiviteter

 • Undervisning af køreskole elever
 • Køretekniske kurser bil
 • Køretekniske kurser MC
 • Motorsportsevents
 • Sportscar event - børnecancerfonden
 • Årets bil
 • Årets motorcykel
 • Træning til motorløb
 • Motorløb
 • Test af biler og motorcykler
 • Produkt præsentation
 • Firma arrangementer
 • Eller netop din idé...

Mad & drikke

FDM jyllandsringen har en god og velfungerende kantine.
Se FDM jyllandsringens kontrolrapport hos Fødevarestyrelsen

 

Støjmåling

Læs døgnrapporten for støjmåling på FDM Jyllandsringen


 

Jyllandsringen Campingplads er nedlagt pr 2015 og området vil fremover kun blive brugt på forespørgsel, i forbindelse med motorsportsarrangementer, samt andre arrangementer, træf og lignende.